ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Στεφάνου Καζούλη 18, Ρόδος
Ποιοι Είμαστε Φιλοσοφία και Στόχοι Η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση Δ.Σ. και Μέλη
Ξενώνας "Μελίτη" Κέντρο Ημέρας "ΚΟΡΩΝΙΣ" Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ασθενών με άνοια "ΑΡΣΙΝΟΗ" Προστατευμένο Διαμέρισμα "ΑΡΓΟΛΙΔΑ" Φιλικό Τηλέφωνο Της Εφηβείας Γραμμή Παρέμβασης Για Την Αυτοκτονία
Περιοδικά Φωτογραφικό Υλικό Ενημερωτικά Φυλλάδια Ανάμεσα σε Γιατρό και Ασθενή Πρέπει ...
Τα Νέα Μας Δημοσιεύσεις Συνέδρια Εκδηλώσεις Θέσεις Εργασίας

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΕΛΟΣ….

Ας το πάρουμε απόφαση ότι στο βωμό της κρίσης και της σωτηρίας της χώρας τελικώς θα διασωθεί η χώρα χωρίς τους Έλληνες। Ποιος να φανταζόταν ότι παρόλο τις περικοπές και τις εξαγγελίες για συμμάζεμα των προκλητικών και ανούσιων δαπανών με σκοπό τον ορθολογισμό των οικονομικών του κράτους μέσα σε αυτές τις ανούσιες και προκλητικές δαπάνες θα συμπεριλαμβανόταν και οι δαπάνες για την υγεία του πληθυσμού। Ε , ναι λοιπόν, η υγεία τελικά ίσως να μην έχει κανένα νόημα, όταν δεν έχεις μέλλον.
Μετά τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Οικονομικών όλες οι χρηματοδοτήσεις προς τις δομές ψυχικής υγείας περικόπτονται σε βαθμό, ώστε να μην είναι πια βιώσιμες και ικανές να υπάρχουν και να προσφέρουν.
Αυτό έρχεται σε μια στιγμή όπου η χώρα μέσω του προγράμματος «Ψυχαργώς»», αλλά και με την πολύτιμη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε αγωνιώδη βήματα να προλάβει τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στην ανάπτυξη ενός δικτύου ανθρωπίνων δομών για τους ψυχικά ασθενείς και να θέσει εκτός λειτουργίας τα ψυχιατρεία με όλα τα αρνητικά σύνδρομα που είχαν αναπτύξει, τόσο στην κοινωνία αλλά και στους ίδιους τους ασθενείς.
201 δομές σε όλη την Ελλάδα, 2000 περίπου ασθενείς, 3050 περίπου επιστήμονες που τις στελεχώνουν και μια ολόκληρη κοινωνία αγωνιά και ψάχνει χώρο για να στριμωχτεί στην ανεργία, την φτώχεια, την ανασφάλεια και την οπισθοδρόμηση.
Την ώρα που η παγκόσμια οργάνωση για την υγεία και την ψυχική υγεία προειδοποιεί να δοθεί παραπάνω προσοχή στο θέμα της ψυχικής υγείας , λόγω της κρίσης, η οποία έχει αυξήσει την εμφάνιση των ψυχικών νοσημάτων και άλλων μορφών ασθενειών σχετιζόμενες με το άγχος, εμείς καταργούμε τις δομές που είναι κοντά στον ασθενείς και τις οικογένειες και σκεφτόμαστε να ξανανοίξουμε αποθήκες και τόπους εξορίας ψυχών γυρίζοντας την ψυχιατρική 50 χρόνια πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιοδικό "Η Πορεία Μας"


2009

Μάρτιος


2008

Αύγουστος


2008

Μάρτιος


2007


2006
Ενημερωτικά φυλλάδια


Ξενώνας Μελίτη/

Προστατευμένο

Διαμέρισμα

Αργολίδα


Κέντρο ημέρας

Κορωνίς


Πανάκεια


Κέντρο Ημερήσιας

φροντίδας

ασθενών με

άνοια "Αρσινόη"